Ekspert i glasflaske og aluminiumshætte

15 års produktionserfaring

På jagt efter flintsmag i vin

Abstrakt: Mange hvidvine indeholder den unikke smag af flint.Hvad er Flint Flavor?Hvor kommer denne smag fra?Hvordan påvirker det kvaliteten af ​​vinen?Denne artikel vil afmystificere flintsmag i vin.

Nogle vinelskere ved måske ikke præcist, hvad en flintsmag er.Faktisk indeholder mange hvidvine denne unikke smag.Men da vi først kom i kontakt med denne smag, er vi måske ikke i stand til at finde de præcise ord til at beskrive denne unikke smag, så vi er nødt til at bruge lignende frugtaroma i stedet.

Flintsmag findes ofte i tørre hvidvine med sprød syre, hvilket giver folk en følelse, der ligner mineralsmag, og flintsmag ligner lugten, der produceres af en tændstik, der er slået hen over metal.
Flint er nært beslægtet med terroir.Sauvignon Blanc fra Loire-dalen er et godt eksempel.Når vi smager Sauvignon Blanc fra Sancerre og Pouilly Fume, kan vi få en fornemmelse af Loires karakteristiske flintterroir.Den stenede jord her er resultatet af erosion, som har skabt en række forskellige jordtyper gennem millioner af år.
Der er et Domaine des Pierrettes i Touraine-regionen i Loire-dalen i Frankrig.Vingårdens navn betyder faktisk "lille stenvingård" på fransk.Ejer og vinmager Gilles Tamagnan krediterer flintjorden for at bringe en unik karakter til hans vine.

I vinens verden er mineralitet et relativt bredt begreb, herunder flint, småsten, fyrværkeri, tjære osv. ”Terroiren her giver druer som Sauvignon Blanc en unik flintsmag.I vores vine kan vi virkelig smage flinten!”sagde Tamagnan.
Jorden i Touraine er ofte blandet med flint og ler.Ler kan give hvidvin en glat og silkeagtig tekstur;den hårde og glatte overflade af flint kan absorbere meget varme fra solen i løbet af dagen og sprede varme om natten, hvilket gør druernes modningshastighed mere stabil og modenheden af ​​hvert parcel mere ensartet.Derudover giver flint vinen en uovertruffen mineralitet, og krydderier udvikles i lagrede vine.

De fleste af vinene lavet af druer opdrættet i flintjord er mellemfyldige, med sprød syre og er velegnede til madparring, især lettere fisk og skaldyr som skaldyr og østers.Selvfølgelig er de fødevarer, som disse vine passer godt til, meget mere end det.Ikke kun passer de godt sammen med retter i cremet saucer, men de passer også godt til retter som oksekød, svinekød og kylling, der er fulde af smag.Plus, disse vine er fantastiske alene, selv uden mad.
Mr. Tamagnan konkluderede: "Sauvignon Blanc her er udtryksfuld og velafbalanceret, med strejf af røg og flint, og ganen afslører let syrlige citrussmag.Sauvignon Blanc er druesorten i Loire-dalen.Der er ingen tvivl om, at denne sort mest udtrykker regionens unikke flintterroir."

På jagt efter flintsmag i vin


Indlægstid: 18. februar 2023